Tämän kevään synttäritarjoilun suolaista osaa edusti perinteisesti kala sekä lihavoileipäkakut.
Koristelluista kakuista kokonaisena ei sitte kukaan huomannu räpsästä kuvaa...

1501818.jpg
Eli hiukka jo räävittyjä voileipäkakkuja.

1501806.jpg
Lapsityövoimaa kannattaa käyttää aina kun vaan on mahdollista. Tässä Aline täyttää lihakakkua.

1501808.jpg
Lihakakku vailla hörhötyksiä.

1501810.jpg
Taas lapstyötä... Antton auttamassa kalakakun koristelussa.

1501813.jpg
No onhan tässä kuva koristelluista kakuista, harmi vaan kun on noi kuvut voikkarien päällä...
Joka tapauksessa 4 melkosuurta suolapalaa, eli yks kakku muodostui kahesta vuokaleivästä ja kerroksia 5 (täytevälejä 4). Kaks lihaa ja kaks kalaa.

1501814.jpg
Sitte mää kans ku muutki... Eli ruusuja koitin pursottaa. Mömmön nimi olkoon nyt vaikka maustevoi ja se sisälsi sattumanvaraset määrät voita, majoneesia, paprikamaustetta, grillimaustetta ja valkosipulia. Himohyvää ja noin sadannes ruusu alko muistuttaa jonnin verran sellasta kukkaa, jonka kakun päälle saatoin laittaa.
Tilasin kyllä Englannista oikeen ruusutyllan, mut se ei sitte ehtiny saapumaan ajoissa. Jouduin turvautumaan muovikippoihmemaan, eli tupperin pursotinsettiin ja olin äärimmäisen yllättynyt kohtuuhienosta jäljestä. Harvinaisen kivaa hommaa jos niskahartia jäykkyyttä ei lasketa (mun pää ei siis käänny enää laisinkaan vasemmalle). Pursotusruusuja tulee siis olemaan tulevaisuudessa varmasti lähes joka kakussa.

Laitan voileipäkakkujen reseptejä näytille, kunhan ehdin/jaksan...