Tälle sivulle olen koonnu toimivat ja hyvät
täytekakun kuorrutteet/pinnat.

Reseptit koittaa olla aakkosjärjestyksessä ja lisäilen niitä sillon tällön.

***************************************************************************

Kinuski
(Tämä satsi riittää esim.  isoon yli 7 munan kakun kuorruttamiseen)

2 dl   kermaa (keittämisen kestävää)
1,5 dl   fariinisokeria
2 tl   margariinia tai voita

Keitä kermaa ja sokeria miedolla lämmöllä 10-30 minuuttia. Sekottele välillä, ettei pala pohjaan. Tiedät, että kuorrute on valmista kun tiputat tipan kinuskia kylmään veteen ja tippa pysyy tipan mallisena, eikä liukene veteen (olipas hankalasti selitetty). Reilun puolen tunnin jäähdyttelyn jälkeen voit kuorruttaa kakun.

Nämä kakut on kuorrutettu tällä ohjeella.

***************************************************************************

Salmiakkikuorrute
(Tämä satsi riittää esim.  isoon yli 7 munan kakun kuorruttamiseen)

2 dl   kermaa (keittämisen kestävää)
1 dl   turkinpippurirouhetta
1 pss   lakritsi-salmiakki toffeeta (esim. kick merkkistä)
2 tl   margariinia tai voita

Keitä kermaa ja sokeria miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Sekottele välillä, ettei pala pohjaan. Tiedät, että kuorrute on valmista kun tiputat tipan kylmään veteen ja tippa pysyy tipan mallisena, eikä liukene veteen . Reilun puolen tunnin jäähdyttelyn jälkeen voit kuorruttaa kakun.

Tämä kakku on pinnotettu tällä ohjeella
2030180.jpg


***************************************************************************

Suklaa kuorrute - ganache
(Tämä satsi riittää esim. alle 7 munan kakkupohjan kuorruttamiseen)

2 dl   kermaa (keittämisen kestävää)
200 g   tummaa suklaata
2 tl   margariinia tai voita

Kiehauta kerma ja siirrä kattila pois levyltä.
Lisää paloteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa on sulannut ja sekottunut tasasesti kerman joukkoon.
Lisää rasva, se antaa kuorrutteelle kiiltävän pinnan.
Anna jäähtyä vähintään puoli tuntia ja sitten kuorruta kakku.

Tämän kakun kuorrute pinta on tehty tällä ohjeella.

***************************************************************************

Valkosuklaakreemi
(Tää satsi riittää koko neljän munan kakun pintapursotuksiin)

1   muna
90 g   sokeria
0,5 dl   vettä
180 g voita
250 g   valkosuklaata


Vatkaa muna vaahdoksi.
Keitä vesi ja sokeri 115 asteiseksi (jostain syystä, en tiiä miks just 115 asteiseks).
Vatkaa vesisokeriseos ohuena nauhana munavaahdon joukkoon.
Vatkaa pehmeä voi, pienissä osissa massaan.
Vatkaa lopuksi sulatettu ja jäähdytetty valkosuklaa joukkoon ja kreemi valamis :)


***************************************************************************