Kukas sitä sanoo että tasavuosikakkujen pitää aina olla hillittyjä ja tietyn näköisiä... :D Ainakin näin pyrin itselleni hokemaan kun 80v kakkua tein vähän räväkämmillä sävyillä.


Lähtökohtina oli 80v kakku ja haluttiin mielummin kaksi pienempää kakkua koska vieraat tulevat pitkin päivää. Mitään aihetta ei kertakaikkiaan herunut mutta lempi väri sentään oli tiedossa... Vihreä... Jotain vihreää.... Myöhemmin tuli vielä mieleen että neulominen on mieleen joten siitä johtuu kakun reunalta roikkuva sukka ja paidanhelma sekä lankakerät.


Väreinä päädyin käyttämään "kevään vihreitä" jotta pysyy raikkaana kokonaisuus eikä pääse myrkyn vihreään vivahtamaan. Oranssi tuli vähän vahingossa mukaan vaikka alunperin meinasin vetästä kukatkin helmiäisvihreällä.... Oranssista tuli vielä noin 10x ärtsympi kuin kuvittelin mutta kun oli aloitettu niin ei sitä sitten enää voinut lähteä perääntymään :D

Kakun pintaan on siis pikerillä tursuteltu vähän  kukkaa ja lehteä ihan suoraan omasta päästä... Kakun pinta on kaulintamassaa niinkuin kaikki koristeetkin... puikkoina on käytetty monessa kohgaa spaghettia mutta tässä kuvassa näkyy myös ruskeat kaulintamassapuikot.


Kuvissa ei näy sitten alkuunkaan että kaikki maalit ovat melkoisen vahvasti helmiäisiä eli sotkin tomuväriä ihan nestemäiseen helmiäiseen ja pensselöin sillä pikerit ja myöhemmin päädyin vetäsemään vielä kukkien ja lehtien sisustatkin samalla liemellä... Numeroiden reunat on tummennettu tomuvärin ja tomusokerin sekoituksella ja numeroiden reijät on myös tomuvärillä vetäistyt. Reijät tein siten että leikkasin kakkupohjan kolmeksi kerrokseksi ja vain ylimpään tein reijän... näin reijistä tuli "kupit" lankakeriä varten. Täytteenä vattumoussea ja kostutus yllättävän hyvän makuiseksi osoittautuneella lidlin sekamehulla

- KRE