Melkeen unohdin... mut ny asiaan =)

Tässä tulee Caipirinha-mousse ala Rouva Vee ja siis tee se itse-versiona, kos Santa Mariahan ei enää drink-mix pussukoita valmista, vaiks olevinaan puol Suomea käytti sitä vanhoina hyvinä aikoina (viel vuos sitte;). Tuote lopetettiin kannattamattomana, ilmoitettiin maahantuojalta  !!!
Limemousse tai caipirinhamousse, rakkaalla lapsella monta nimeä... käyttäkää, mikä hyvältä tuntuu 8D

Alkusanoina haluun kuiteski sanoa, et kauneus on katsojan silmissä ja makunystyrät sitte siellä suuvärkissä ja makuasioistahan kun ei voi kiistellä... niin jokainen muokatkoon tämän näköisekseen =)

Mitään valtavaa ydinfysiikkaa tää ei vaatinut, mut ähkyks saakka jouduin limemousseja maistelemaan ;)
Tärkeähkö ainesosa kuiteski löytys ja se on yksinkertaisuudessaan rypälesokeri, eli glukoosi !
Eräs fiksu ihminen mulle kertoi, että rypälesokeri tuo esiin maut ja aromit paremmin muihin sokereihin verrattuna ja tän allekirjotan, koska testasin rypälesokeria myös mansikkamousseen ja maku oli totta tosiaan ihan eri planeetalta !
Dansukkerin sivuilla on loistavaa faktaa sokereista :) PDF:nä tietoa löytyy täältä.

Käytin testatessa lime-tiivistettä... hyvä vaihtoehto on tuore lime, lihoineen kuoriraasteineen päivineen !
Mä teen kuiteski tätä moussea määrällisesti niin paljon, että on sula mahdottomuus raastaa rystyset ryppysinä noita vihreitä palluroita... Tuoreen hedelmän ärhäkkyysaste on myös sen verran liikkuva luonteenpiirre, et on parempi käyttää suuremmissa määrissä valmiita tiivisteitä.

ASIAAN... Caipirinha-mousse:

4 dl   kermaa
200 g   tuorejuustoa, maustamaton
1 dl   glukoosia
60-80 ml   limetiivistettä (maun mukaan)
3 tl   liivatejauhetta / 3 kpl   liivatelehtiä

Kerma vaahdoksi ja tuorejuusto, glukoosi sekä lime joukkoon.
Mä käytän tota liivatejauhetta vallan ja sen laitan pikkusen vesitilkan kanssa mousseihin... liivatelehdet voi lisätä kuuman limeliemen joukkoon ja se sitte taas mousseen =)
Liivatetta ei kannata laittaa sit yhtään enempää tähän satsiin, kos lime ittessään hyydyttää jo niin paljon.


Testatessa käytin tätä, mut markkinoiltahan löytyy sitte vastaavia moneen junaan...

No mistäs sitte glukoosia saa... Ainaki ny hyvin varustetuista leivontatarvikeliikkeistä, hintavia, mut järkevän kokosia pakkauksia ;) Dansukkerin asiakaspalvelusta kerrottiin, että kuluttaja kokoisia pakkauksia ei tällä hetkellä heillä ole saatavilla, mut toive laitettiin ylös.
Neste 77 löytyy tukuista ja 25kg:n purnukoissa... Robertsin pienin pakkauskoko oli 10kg ja se oli muistaakseni nimellä dekstroosi, joka on taasen synonyymi rypälesokerille ja se taas synonyymi glukoosille.

Ja ny oon ittekki ihan solmussa näitten nimikkeitten ja synonyymien kans ;)
Testakkaa tilaisuuden tullen ja kerokaa ihmeessä miten onnistus !!!

Lisäys 12.4 kello 13.46
Maustepörssi Oy:stä otettiin yhteyttä ja ilokseni voin ilmoittaa, että sieltä sais sitte rypälesokeria jauheena 500 gramman pussukoissa hintaan 2€/0,5kg   :)