Jostain käsittämättömästä syystä mun alko tekeen mieli Runebergintorttuja, vaikken oikeista, aidoista sellasista tykkääkkään ! Viina viinana, kahvi kahvina ja suklaa fazerin sinisenä, on mun motto...
Hiukan siis muokatulla reseptillä ratsastaen ja sinneppäin Runeberginpäivää kunnioittaen, mun torttu (tekemä siis ;)...
Kohtuullisen perinteinen, "vain punssi puuttuu" Runebergin torttu:
300 g voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kuivattua, murustettua sokerikakkupohjaa tai muuta vastaavaa
2 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 dl kermaa
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Sekaan muna kerrallaan, vatkaten.
Kuivat sekasin ja reippaasti voimössön sekaan... lopuks joukkoon viel kerma ja se on siin :)
Paistoovuualla ei ol nii väliä, mut perinteisesti malli on tuo sylinteri... mut mikä tahansa muoto käy luonnollisesti =)
Mä voitelen vuuat vuokasprayllä ja tätä taikinaa ei parane laittaa vuokaan 1/3 enempää.
200 astetta ja noin 15 min.
Kun tortut on jäähtyneet, ni ne kastetaan johonki sopivaan liemeen... pikasesti upotus siis puolenvälin kinttaalle niin, että pohjasta pidetään kiinni :)
Mä kaston nää vesi-grenadiini makusiirappi liemeen.
Tortun pinnalle tehdään vaikka kaupan valmissokerikuorrutteella ympyrä ja sen sisälle pruutataan esim. vadelmahilloa.
Näihin tein muuten saman massan, ku edellisiin... paitti puolet kermasta korvasin limetiivisteellä :)
Kostutusta en tehny ollenkaan, koska olivat ihan täydellisen kosteita jo ihan tällasenaan ja syödään kuiteski varsin nopsaan ;) Hillosilmänä lakkaa !
Nää nimettiin naapurin Rouvan kans Hepojoenmurretortuiks... eli suomenkielen kans näil ei ol mittää yhteist ;)
Herkullista Runeberginpäivää...
Kommentit