Kaikensorttisia reseptejä, aakkosjärjestyksessä =)

**************************************************************
Brita-kakku

Pohja:
125 g   voita
1,5 dl   sokeria
2          keltuaista
2 dl      vehnäjauhoja
1 dl      maitoa

Pohjan päälle marenki:
2          valkuaista
2 dl      sokeria

Kakun täytteeksi kermavaahtoa tai korviketta ja marjoja mielen mukaan :=

Vatkaa valkuaiset ja sokeri omassa kulhossa kovaksi vaahdoksi = marenki
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi omassa kulhossaan, lisää keltuaiset, maito sekä vehnäjauhot... levitä uuninpellille tai kahteen irtopohjavuokaan (silloin ohje kaksinkertasena) ja levitä marenki taikinan päälle.  
Paista 175 asteessa 20-30 min, anna jähtyä ja täytä marjoilla sekä kermavaahdolla... tarjoa jääkaappikylmänä :)   


**************************************************************

Muffinssit

4 dl   vehnäjauhoja
2 dl   sokeria
2 tl   vaniljasokeria
2 tl   leivinjauhetta
2   kananmunaa
2 dl   kermaa
100 g   margariinia tai voita

Sekota kuivat aineet ja lisää muut aineet... sekota ja se on siinä =)
Paista 200 asteessa 15-20 min.

Jos haluat suklaan makusia, lisää tummaa kaakaota 5 rkl tähän satsiin...

Nämä muffinssit on tehty tällä ohjeella
2030209.jpg


**************************************************************

Pikkuleipätaikina

Voit maustaa tän perustaikinan haluamallasi makuaaromeilla... esim. vanilja, rommi, vadelma, mansikka...

2,5 dl   sokeria
200 g   voita tai margariinia
1         muna
0,5 dl   kermaa
1 tl      vaniljasokeria
7,5 dl   vehnäjauhoja
1,5 tl   leivinjauhetta

Vatkaa sokeri ja voi kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää loput aineet... järjestyksellä ei niin väliä, mut kermaa ei ny iha viimetteeks kannata jättää ;)
Anna taikinan "tekeytyä" jääkaapissa vähintään tunti.
Kauli taikina suoraan paistoalustalle ja tee muotilla haluamasi mallisia pikkuleipiä.
Paista piparit 200 asteessa 5-6 minuuttia.

1231587574_DSC05093.JPG

**************************************************************

Pulla, joka on luontaisesti gluteeniton, soijaton, munaton ja maidoton.

n.25 kpl

0,5 l   vettä
50 g   hiivaa
1 tl     suolaa
2 tl     kaardemummaa
2 dl    sokeria
15 dl  luontaisesti gluteenitonta jauhoseosta
1 dl    ruokaöljyä

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, sokeri, suola sekä kaardemumma. Vaivaa joukkoon jauhoseos ja lopuksi öljy. Anna taikinan nousta reilu puolituntia kannen tai liinan alla.
Tee mieleisiäsi pullia, voitele siirappivesi liemellä ja paista pikkupullat 200 asteessa n.18 min.

1232823387_DSC05133.JPG

**************************************************************