Tälle sivulle olen koonnu sellasia pomminvarmoja kakun täytteitä.
Ainaski siis mun kokemuksen mukaan hyviä ;)
(Reseptit yrittää olla aakkosjärjestyksessä ja lisäilen niitä pikkuhiljaa.)


***************************************************************************

Appelsiinimousse
(Tämä annos riittää esim. isoon n.5 munan kakkuun)

1 prk   vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (2,5 dl)
200 g   appelsiinituerejuustoa
1 rkl   tomusokeria
1:n   appelsiinin kuoriraaste, mehu ja hedelmäliha
4   liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
Sekoita hyvin toisessa astiassa tuorejuusto, sokeri ja kuoriraaste.
Yhdistä vaahdot keskenään.
Kuumenna appelsiinimehu, lisää liotetut liivatelehdet kuumaan mehuun
ja vatkaa liuos moussen joukkoon.
Lisää lopuksi hedelmäliha varovasti.
Valmis, nyt voit täyttää kakun.

Tämän kakun täytteenä oli appelsiinimousse


***************************************************************************

Caipirinha-mousse:

4 dl   kermaa
200 g   tuorejuustoa, maustamaton
1 dl   glukoosia
60-80 ml   limetiivistettä (maun mukaan)
3 tl   liivatejauhetta / 3 kpl   liivatelehtiä

Kerma vaahdoksi ja tuorejuusto, glukoosi sekä lime joukkoon.
Mä käytän tota liivatejauhetta vallan ja sen laitan pikkusen vesitilkan kanssa mousseihin... liivatelehdet voi lisätä kuuman limeliemen joukkoon ja se sitte taas mousseen =)
Liivatetta ei kannata laittaa sit yhtään enempää tähän satsiin, kos lime ittessään hyydyttää jo niin paljon.

Tässä linkissä postaus täytteestä...

***************************************************************************

Diplomaattikreemi

Puolet vaniljakreemiä (eli vaniljakreemijauhetta ja vettä sekotettuna ohjeen mukaan)
Puolet kermaa (vaahdotettuna ja kerman korvikkeet käy mainiosti)

Liivatetta ei välttämättä tarvita, eli aika tönkköä tavaraa tulee, mut jos on oikeen korkee kakku ja paksut täytekerrokset, ni hiukka voi laittaa... eli ei men siit pilal =)

 

Mä laitan yleensä ohuen ohuen kerroksen jotain hilloa diplomaattikreemin kans :)

***************************************************************************



Jugurtti - vadelma - kermatäyte

5 dl   kermaa
5 dl   jugurttia
200 g   vadelmia
5 liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma ja lisää jugurtti.
Kuumenna 0,25 dl vettä ja liuota liivetelehdet kuumaan veteen.
Vatkaa liuos jugurttikermaan. Lisää lopuksi vadelmat.


***************************************************************************

Mansikkamousse
(Tämä ohje riittää esim. isoon 7 munan kakkuun)

2,5 dl   kermaa
2,5 dl   vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g   maustamatonta tuorejuustoa
2 dl   tomusokeria
200 g   mansikoita
4-5   liivatelehteä

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Vatkaa vaniljakastike toisessa astiassa vaahdoksi .
Yhdistä vaahdot ja vatkaa joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri.
Kiehauta  0,5 dl vettä, lisää liotetut liivatelehdet kuumaan veteen
ja lisää liuos moussen joukkon vatkaten.
Lisää lopuksi mansikat joko kokonaisina tai soseutettuna (maun mukaan).
Valmis, nyt voit täyttää kakun.

Tämän kakun täytteenä oli mansikkamousse.

***************************************************************************
Salmiakkimousse
(Tämä annos riittää esim. isoon 7-8 munan kakkuun)

4   liivatelehteä
2,5 dl   vispikermaa
2,5 dl   vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1,5 dl   turkinpippuri rouhetta
0,5 dl   sokeria


Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa sokeri,  kerma ja vaniljakastike.
Lisää turkinpippurirouhe.
Kiehauta 0,5 dl vettä, purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen.
Lisää liuos tätteen joukkoon.
Valmis, nyt voit täyttää kakun.

Tämän kakun täytteenä on samiakkimousse


***************************************************************************

Tuorejuustotäyte
(Tämä riittää isoon yli 8 munan kakkupohjan täytteeksi)

1 prk   Flora vanillaa
4 dl   vispikermaa
200 g   vanilja tuorejuustoa
200 g   maustamatonta tuorejuustoa
2 dl   NOIN määrä tomusokeria
5-6   liivatelehteä
200 g   marjoja

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kermat ja flora vanilla vaahdoksi.
Lisää tuorejuustot tomusokeri (ja marjat). Tomusokeria vähän sen mukaan kuinka makeita marjat on.
Kuumenna 0.5 dl vettä ja lisää liivatelehdet kuumaan veteen.
Sekoita liiveteliuos täytteen joukkoon.
Valmis, voit täyttää kakun.

Tämä kakku on täytetty vadelma tuorejuustotäytteellä

***************************************************************************

Vadelma-valkosuklaa täyte
(Tämä satsi riittää esim. 3-4 munan kakkupohjaan)

3   liivatelehteä
1/2 prk   Flora Vanillaa (vaahtoutuva vaniljakastike)
50 g   valkosuklaata
2 rkl   sokeria
200 g   vadelmia

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa Vanilla ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita sulatettu valkosuklaa vaahdon joukkoon.
Kiehauta 1/4 dl vettä ja liuota liivatelehdet kuumaan veteen. Lisää liuos vaahdon joukkoon.
Lisää vadelmat ja sekoita täyte tasaiseksi.
Valmis, nyt voit täyttää kakun.


***************************************************************************


Vadelmamousse, maidoton
(Tämä ohje riittää esim. isoon yli 10 munan kakkuun)

8-10   liivatelehteä
4 dl   Gogreen vanillaa
4 dl   Gogreen kermankorviketta
2 dl   Alpron maustamatonta yofua
3 dl   tomusokeria
200 g   vadelmia

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
Vatkaa vanilla vaahdoksi.
Vatkaa toisessa astiassa kermankorvike vaahdoksi.
Sekoita vaahdot keskenään sekä lisää tomusokeri ja yofu.
Kiehauta 0,5 dl vettä, lisää liotetut liivatelehdet kuumaan veteen
ja
vatkaa liuos moussen joukkoon.
Lisää lopuksi vadelmat.
Valmis, nyt voit täyttää kakun.

Voit helposti tehdä moussesta maidollisen vaihtamalla maidottomat tuotteet maidollisiksi.

Tämän kakun täytteenä oli maidoton vadelmamousse

***************************************************************************

Valkosuklaamousse

(Tämä annos riittää esim. isoon 7 munan kakkuun tai aivohyytelövuokaan)

3-4   liivatelehteä
200 g   valkosta suklaata
0,5 dl   sokeria
2   kananmunaa
2 dl   kermaa
200 g   tuorejuustoa (maustamaton)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota sokeri ja kananmunat vesihauteessa
(tarkottaa, että sokeri ja munat on teräsastiassa kiehuvan veden päällä).
Sulata valkosuklaa.
Vaahdota kerma toisessa astiassa.
Yhdistä vaahdot ja lisää vatkaten joukkoon tuorejuusto ja jäähtynyt suklaa.
Kiehauta 0,5 dl vettä, purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen.
Lisää liuos tätteen joukkoon.
Valmis, nyt voit täyttää kakun.

Tämän kakun täytteenä on valkosuklaamousse

***************************************************************************