Tähä hommaan mä lähin sil mielel, et täst ei voi tulla hyvää :)
Venytin siis alotusta, eikä homma tehostunu yhtään alottamisen jälkeen...
Ensmästen palojen "liimaamisen" jälkeen alko kuiteski näyttää iha jees kivalle ja viimisen palan liittämisen jälkeen totesin, et hei... tää taitaa ny sit olla vuoden onnistunein työ =D

Ja täs hän ny sit on :)
2164856.jpg
Aaken hiekkalaatikkotraktoria mallina käyttäen, ruutupaperille osat piirtäen syntys hän :)

2164855.jpg
Ja toinen sivu on myös julkaisukelponen ;)

2164854.jpg
Luonnollisesti kaksin kappalein, koska eka oli projektimalli ja toinen varaprojektimalli :)

2164853.jpg
Takaata !

2164849.jpg2164850.jpg
Toinen raksa sivusta ja sivusta !!!

2164851.jpg
Ja viel ylhäältä =)

Homma sai alkunsa siitä, ku meijän kylän kalkkunakauppias sanos ettei hän pojalleen mittää muumimökkii tarvi, mut traktorin jos saat tehtyy, ni sellasen hän ottais :)  Noh, mitäs mä sihe muuta, ku et tot maar mä ny yhen traktorin töräytän ;) Merkkiä en luvannu mut sinnepäin näkösen :)
Tapana on tehä ain ensalkuun kaksin kappalein, koska eka tuskin onnistuu... molemmat kuiteski näytti menevän täl kertaa iha näköseks.

Ikkunat tein niin, et ennen paistoa lykkäsin leipurinsokeria (kondiittorin sokeri, isomaltoosi... sokeri, joka ei ruskistu niin helpolla) ikkunan paikoille ja ne sitte suli paiston yhteydessä uunissa ikkunoiksi.
Osa paloista kun on tollasia kaarevia, ni ne nostin heti uunista tultua sopivan lasipurkin päälle, jolloin ne jähtyivät sopivaan kaarevaan asentoon :)
Renkaat on tehty kolmesta ympyrän malliin paistetusta piparista, joista päälimmäisessä on reikä... ja se toimii vanteena.
Pikeerin värjäsin ruskeeks ja koristellakki piti, mut totesin täl kertaa tän riittävän iha tällasenaan 8D
Niin no pitihä Hyvää Joulua tuupata tonne takalistoon =)))